Joi, 01.Decembrie.2022, 06:08:44
Bine aţi venit Vizitator | RSS

      LICEUL TEHNOLOGIC "CRIȘAN" CRIŞCIOR

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Moderatorul forumului: profu  
Forum » OM ŞI SOCIETATE » RELIGIE » Hramul Paraclisului „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”
Hramul Paraclisului „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”
hd75lauData: Joi, 22.Noiembrie.2012, 12:58:56 | Mesaj # 1
General-colonel
Grup: Administratori
Mesaje: 5
Status: Offline
Sub semnul promovării adevăratelor valori, conştienţii fiind că „cel ce cunoaşte e ca lumânarea [size=8]aprinsă, de la care pot lua lumină mii de lumânări” (Sf. Ioan Gură de Aur), la Liceul Tehnologic „Crişan” din Crişcior s-a sărbătorit hramul Paraclisului „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, având ca parteneri Episcopia Devei şi Hunedoarei, Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara, Casa Corpului Didactic Deva. Slujba de hram a fost oficiată de către Pr. cons. Dumitru Diniş, delegatul Episcopiei Devei şi Hunedoarei, Pr. Paroh Cioară Trif Traian, Pr. Stan Gheorghe, Pr. Cioară Trif Călin, iar răspunsurile slujbei au fost date de către un grup de elevi conduşi de către d-nul prof. Benea Daniel Constantin.
Pr. cons. Dumitru Diniş a exprimat în cuvântarea sa importanţa legăturii dintre Biserică şi Şcoală evidenţiată prin astfel de acţiuni, iar direcţiunea şcolii reprezentată de către d-nul Nicolaie Popa şi d-na dir. adj. Pleşa Mihaela şi-au exprimat mulţumirea sufletească a organizării unui astfel de eveniment precum şi a prezenţei celor invitaţi care au adus prin aceasta un plus de întărire spre a realiza cu acelaşi elan şi alte ediţii. Pentru buna desfăşurare a activităţii directorul unităţii aduce mulţumiri Primăriei Comunei Crişcior şi S.C. SAMAX S.R.L.
Evenimentul a fost urmat de un simpozion judeţean care a ajuns la a III-a ediţie, organizat la iniţiativa d-lui prof. Benea Daniel Constantin, cu tematica „Creştinismul şi provocările lumii contemporane/Creativitate, moralitate şi dezvoltare profesională în învăţământul românesc”. La Simpozion au participat profesori şi elevi, iar din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara d-na inspector adj. Ilina Lavinia şi d-na inspector Berbeceanu Gabriela. Temele prezentate au relevanţă vizavi de societatea în care trăim, stimulând interesul pentru cunoaşterea valorilor religios-morale şi ale neamului, pentru ca acestea să poată fi transmise mai departe. Totodată, simpozionul a urmărit promovarea comuniunii interdisciplinare prin cultivarea creativităţii şi moralităţii în vederea cristalizării pe viitor a unor oameni de nădejde în societate.
La simpozion au fost prezentate teme legate de patriotism, folosirea mass-mediei, droguri, violenţă, sfinţenie, iar participanţii la Simpozion au evidenţiat importanţa schimbului de experienţă si discuţii pe marginea aspectelor derivate din tematicile prezentate.

Benea Daniel Constantin
Ataşamente: SIMPOZION_JUDET.pdf(132.0 Kb)
 
Forum » OM ŞI SOCIETATE » RELIGIE » Hramul Paraclisului „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare:


Copyright MyCorp © 2022
Powered by uCoz